неділя, 12 квітня 2020 р.


Інтернет-ресурси на допомогу освітньому процесу
В Кировограде открылся театр (ФОТО)

"Мій рідний край"

Представлені ресурси мають комплексний міждисциплінарний характер, у якому важлива роль належить історії, географії, біології тощо, підтримують пізнавально-виховний потенціал дослідження рідного краю. Їх використання спрямовано на взаємозвязок освітнього процесу з краєзнавчими знаннями, допомогу вчителям. У системі поглиблення знань учнів стануть допоміжним ресурсом. Краєзнавство як складова освіти має великий потенціал і широкі можливості по вихованню молоді. Молода людина має відбутися не лише як кваліфікований фахівець, здатний працювати в ринковій економіці, а й як особистість, громадянин, патріот українського держави. 

Життєвий і творчий шлях - ВОЛОДИМИР ВИННИЧЕНКО (1880-1951 ...

Сайт «Єлисаветград-Кропивницкий». Режим доступу: http://elisavetgrad.ho.ua/
Єдиний ресурс, повністю присвячений історії міста. Створив його кропивничанин Володимир Таран, професійний програміст, який цікавиться історією рідного міста.
На сайті зручна навігація.Назви розділів говорять самі за себе: "Заснування міста", "Гроші", "Трамвай" тощо. У розділі "Люди, факти, події" інформація структурована по роках - від 1751р. до 2017р.
Багато цікавої історичної інформації можна знайти у розділі, присвяченому назвам вулиць та районів міста. Крім того, цей сай є єдиним ресурсом, на якому зібрано інформацію про уся памятники, скульптури та памятні знаки обласного центру.

Сайт Державного архіву Кіровоградської області. Режим доступу: http://dakiro.kr-admin.gov.ua/
На сайті можна знайти багато цікавої інформації, унікальні документи, фотографії тощо. Таких документів і фотографій ви не побачити більше ніде. У розділі "Публікації на порталі" розміщено щорічні краєзнавчі вісники "Між Бугом та Дніпром" та кілька цікавих документальних видань про наш край. "Документальні виставки on-line" - це добірки фотографій та документів на будь-яку тему.

Сайт обласної наукової бібліотеки ім.Д.Чижевського. Режим доступуhttp://library.kr.ua/
Зверніть увагу на розділи у рубриці "Краєзнавство": "Місто Кропивницький", "раєзнавство Кіровоградщини", "Персони українського театру", "Єлисаветградськими шляхами Кобзаря" тощо. Особливо інформативний розділ - "Видатні особистості Кіровоградщини". Тут зібрано 263 статті про людей, які народилися, жили, працювали у нашому краї - від першого почесного громадянина міста Остен-Сакена до Героя України Віктора Чміленка. Історична інфрмація систематизована і оформлена таким чином, як у "Вікіпедії", тобто містять фотографії, посилання на джерела тощо. 

Сайт «Кіровоградщина туристична». Режим доступуhttp://tourism.kr-admin.gov.ua/
Взагалі-то, це не історичний сайт, а саме туристичний. Тут перераховані історичні екскурсії містом та областю, вказано, хто їх проводить, є контактні дані організаторів. Варто звернути увагу на розділ "Об'єкти показу". Тут можна прочитати про музеї області та найцікавіші пам'ятки історії та архітектури. 

Сайт обласної дитячої бібліотеки ім. Т. Шевченка. Режим доступуhttp://www.librarychl.kr.ua/
Сайт обласної бібліотеки для юнацтва ім.Є.Маланюка Режим доступуhttps://lib.kr.ua/
На сайтах обласних бібліотек теж є краєзнавчі розділи. Це добірки історичних статей. Проте статті досить цікаві і грунтовні: "Кінно-поштова станція м. Єлисаветграда", "Становлення пожежної охорони Єлисаветграда" тощо. Найцікавіші статті про історію міста та видатних земляків можна знайти на сайті обласної дитячої бібліотеки.
В Україні може сильно подорожчати Інтернет – Новини економіки | PMG.ua

Немає коментарів:

Дописати коментар